Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

15.08.2008. ПОЛТАВА. Завершилися богослужіння з нагоди ювілею Хрещення Русі

Підготовка до святкування 1020-річчя Хрещення Русі розпочалася в Полтавській єпархії ще в квітні, коли було створено єпархіальну комісію зі святкування ювілею. У відповідності до побажань віруючих, комісія склала план святкувань, затверджений Розпорядженням керуючого єпархією.
Святкування відбувалося в три етапи.
Перший — 25–26 травня, був пов’язаний із прибуттям до Полтави Всеукраїнського Хресного ходу та престольним святом Свято-Макаріївського кафедрального собору м. Полтави.
Другий етап був проведений 27–28 липня і був приурочений до дня пам’яті рівноапостольного князя Володимира.
Останній, третій етап, відбувся 14 серпня, у самий день Хрещення Русі. З благословення Високопреосвященнішого архієпископа Полтавського і Миргородського Филипа, богослужіння очолив голова єпархіальної ювілейної комісії архімандрит Філарет (Звєрєв). Йому співслужили благочинні Полтави та Полтавського району і духовенство кафедрального міста. Храм був заповнений богомольцями.
Після Євангелія проповідь виголосив архімандрит Філарет. Багато віруючих приступило до причастя Святих Таїн. Після відпусту Літургії отець Філарет передав духовенству та мирянам благословення та добрі побажання з нагоди свята від Високопреосвященнішого архієпископа Филипа.
Надворі духовенством було звершено чин малого освячення води, із додаванням особливих піснеспівів з нагоди дня Хрещення Русі. Як заведено, були прочитані й молитви на освячення меду.
Прес-служба Полтавської єпархії УПЦ