Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

06.08.2008. ЧЕРНІВЦІ. В облдержадміністрації ліквідовано сектор у справах релігій

В управлінні з питань внутрішньої політики облдержадміністрації нещодавно відбулося скорочення штату – і з трьох відділів у його складі залишилося лише два. Внаслідок реорганізації сектор у справах релігій де-факто було ліквідовано, а його функції перебрав відділ етнополітики та зв’язків з громадськими організаціями згаданого управління. Цьому передував вихід на заслужений відпочинок колишнього керівника нині вже неіснуючого сектору у справах релігій Василя Настаса.
Як повідомила «Добі» заступник начальника відділу кадрової роботи апарату облдержадміністрації Валентина Романова, розпорядження про скорочення штату було підписано керівництвом ОДА (облдержадміністрацією). Документ вимагав зменшення граничного числа штатних працівників управління з питань внутрішньої політики на дві одиниці. Натомість, за рахунок цього зменшення, двома працівниками посилювалося управління регіонального розвитку, архітектури та інфраструктури, яке очолює Олександр Лієв.
Натомість начальник відділу етнополітики та зв’язків з громадськими організаціями управління з питань внутрішньої політики ОДА Ілля Іонець не бачить у реорганізації нічого надзвичайного, бо після ліквідації сектору у справах релігій громадяни можуть звертатися в очолюваний ним відділ з тими ж питаннями. Так вважає і керівництво реорганізованого структурного підрозділу ОДА.
«У громадян немає причин для хвилювання, — зазначив заступник начальника управління з питань внутрішньої політики Тетяна Нагайчук, — позаяк після реорганізації релігійними питаннями й надалі займаються дві особи».
Самі чиновники переконані, що таке реформування пов’язано зі столичними вказівками — де, вочевидь, вважають, що релігійна ситуація у Чернівецькій області настільки проста, що сектор у справах релігій може символічно «спочити». Проте Буковина завжди була «гарячим» регіоном у сенсі міжконфесійних відносин. А тому говорити про її успішний регіональний розвиток, незважаючи при цьому на справи релігійні, навряд чи правильно.

«Доба»/orthodoxy.org.ua