Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

01.08.2008. ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. Секретар єпархії освятив автомобілі для багатодітних сімей області

На запрошення управління у справах сім’ї та молоді Хмельницької облдержадміністрації, за благословенням митрополита Хмельницького і Старокостянтинівського Антонія, секретар єпархіального управління протоієрей Олександр Дацюк прийняв участь в урочистому заході з нагоди вручення багатодітним сім’ям Хмельниччини нових автомобілів (мікроавтобусів «Газель»), який відбувся на Майдані Незалежності м. Хмельницького.
Після освячення транспортних засобів, отець Олександр звернувся до присутніх з вітальною промовою:
«Вельмишановний Іване Карловичу, браття і сестри!
Від імені Високопреосвященнішого Митрополита Хмельницького і Старокостянтинівського Антонія я радий вітати усіх Вас на сьогоднішньому святковому заході.
Важливо, що у нашій Державі дбають про багатодітні сім’ї, надаючи їм таку суттєву матеріальну допомогу. Увага до питань соціального захисту тих, хто того найбільш потребує, зокрема багатодітних сімей – ознака розвитку Держави, це свідчить про позитивні концептуальні зміни у державній політиці щодо питань збереження та підтримки української родини.
Якщо наш Президент та уряд дбають про справи милосердя, це означає, що Україна має майбутнє!
За словом Христа Спасителя той, хто творить милостиню ближньому, той робить її Самому Богові: «Щиру правду кажу вам, — говорить Христос Своїм учням, — зробивши (милість) одному з моїх найменших братів, ви зробили це Мені…» (Мф. 25, 40) і у другому місці Святого Письма ми отримуємо свідчення того, що благодійник ніколи «…не втратить своєї винагороди» (Мф. 10, 42), адже «Блаженні милостиві, бо таких є Царство Небесне» (Мф. 5, 7).
Пам’ятайте, освячення автомобілів, яке щойно відбулося, не відкидає необхідність дотримуватися правил дорожнього руху та слідкувати за їх технічним станом, адже саме у співпраці Божого благословення і людських зусиль ми можемо досягнути успіху у будь-якій справі, як у часі, так і у вічності.
Тож, закликаю на усіх Вас Боже благословення, нехай транспортні засоби слугують Вам на благо! Ангела охоронця!»
На заході були присутні Голова ОДА І.Гладуняк, начальник управління у справах сім’ї та молоді ОДА О. Яков’юк, представники ЗМІ, громадськість міста.
Захід закінчився урочистим колом новими автомобілями.

Прес-служба Хмельницької єпархії