Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

24.07.2008. УМАНЬ. Святкування 1020-ої річниці Хрещення Русі розпочалося в Уманській єпархії

З нагоди святкування до єпархії прибули великі святині: частка Древа Животворящого Хреста Господнього, частка мощей святого апостола Андрія Первозванного, частка мощей преподобного Гавриїла Афонського. Ковчег зі святинями доставили до Умані із Одеси.
22 липня, в день пам’яті прп. Гавриїла Афонського, практично всі священнослужителі Уманської єпархії разом із численними парафіянами вирушили із кафедрального Свято-Миколаївського собору на околицю міста, щоб зустріти Святиню.
Очолюваний єпископом Уманським і Звенигородським Антонієм – Хресний хід, що йшов улицями Умані, став надзвичайною подію для міста та викликав інтерес у його жителів. Більше сотні священнослужителів, декілька сотень мирян зі співом молитов йшли вулицями старовинної Умані.
На передмісті «Нова Умань» учасника Хресної ходи зустріли ковчег зі святинями. Владика Антоній на чотири сторони світу благословив ковчегом довкілля. Ковчег поставили на спеціальні ноші, що були донесені священиками до кафедрального собору. У соборі перед ковчегом були проспівані величання Хресту Господньому, апостолу Андрію Первозванному та преподобному Гавриїлу Афонському. Всі учасники хресного ходу приклалися до святинь.
Святині перебуватимуть у собору протягом тижня.

Прес-служба Уманської єпархії
Фото ієрея Олександра Самотуги