Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

16.07.2008. КИЇВ. Блаженніший Митрополит Володимир зустрівся з кардиналом Леонардо Сандрі

У понеділок, 14 липня, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир прийняв у своїй предстоятельській резиденції в Києво-Печерській Лаврі префекта Конгрегації для Східних Церков Римо-католицької Церкви кардинала Леонардо Сандрі, який перебуває в Україні на запрошення Української Греко-католицької Церкви, що підпорядковується вищезгаданій Конгрегації.
Привітавши гостя, Блаженніший Митрополит Володимир розповів кардиналу Сандрі про становище Православної Церкви в Україні, а також про підготовку до святкування 1020-річчя Хрещення Київської Русі.
У відповідь на вітання Митрополита Володимира кардинал Сандрі подякував Його Блаженству за можливість вклонитися главі святого Климента, Папи Римського, яка знаходиться у Трапезному храмі Києво-Печерської Лаври. Гість розповів про свої враження після відвідання печер і вклоніння преподобним Печерським.
Під час бесіди обговорювалися питання православно-католицького діалогу, можливих спільних дій на шляху до відновлення втраченої єдності та проблеми богословської освіти в Католицькій Церкві. Кардинал Сандрі поділився планами Ватикану стосовно можливої реформи папського коледжу «Руссікум», де досі навчаються православні студенти з Росії та України.
На завершення зустрічі Блаженніший Митрополит Володимир подарував гостеві книгу «Українська Православна Церква: в ній моє життя». У свою чергу кардинал Леонардо Сандрі презентував Його Блаженству пам’ятну медаль із нагоди третьої річниці понтифікату Папи Бенедикта XVI.
Кардинала Леонардо Сандрі під час перебування в Києво-Печерській Лаврі супроводжував Апостольський Нунцій в Україні єпископ Іван Юркович, співробітники Конгрегації для Східних Церков і перекладачі.
Від Київської Митрополії у зустрічі взяли участь секретар Предстоятеля УПЦ єпископ Переяслав-Хмельницький Олександр, співробітники Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ священики Миколай Данилевич і Валерій Кравець.
orthodox.org.ua