Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

07.07.2008. ЛЬВІВ. Духовенство Львівської єпархії сумують з приводу смерті монахині Преображенського жіночого монастиря

Монахиня Нікіфора (в миру — Кожан Марія Павлівна) народилася 16 лютого 1952 року у с. Потелиці Жовківського району Львівської області.
Після закінчення середньої школи та Львівського технікуму радіоелектроніки, працювала на заводі.
Батьки виховали її в дусі християнського благочестя. Усе своє свідоме життя вона жила як православна християнка, регулярно сповідалася і причащалася Святих Христових Тайн, їздила у паломництва православними святинями. Вона була активною парафіянкою церкви св. вмч. Юрія, а згодом — свято-Георгіївської церкви у м. Львові, де несла послухи у свічній лавці, у церковній канцелярії та на кухні.
За благословенням духівника, у 2004 році вона вступила у Львівський свято-Преображенський жіночий монастир, 16 квітня 2005 року – стала послушницею. 14 серпня 2005 року архієпископом Львівським і Галицьким Августином була пострижена у іночество з іменем Нікіфори на честь священномученика архідиякона Нікіфора (Кантакузена), а 28 серпня 2006 року – ним же пострижена у монашество з іменем Нікіфора на честь святителя Нікіфора, патріарха Константинопольського.
Незважаючи на важку і тривалу хворобу монахиня Нікіфора, як могла, намагалася молитися і трудитися у стінах монастиря.
Монахиня Нікіфора після причастя Святих Христових Тайн мирно відійшла до Господа 27 червня 2008 року.
Відспівування очолив протоієрей Зеновій Курило. Біля тіла покійної заупокійні літії відслужили протоієрей Степан Хомин, протоієрей Роман Коломийчук, протоієрей Володимир Шарабура та протоієрей Іоан Синьчук у співслужінні протодиякона Олександра Іванченка. Похоронили новопреставлену монахиню Нікіфору 28 червня на міському кладовищі на Голосках.
Упокой Господи душу новопреставленої монахині Нікіфори в оселях праведних! Вічна їй пам’ять!