Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

13.06.2008. МУКАЧЕВЕ. Блаженніший Митрополит Володимир із архіпастирським візитом відвідав Мукачевсько-Ужгородську єпархію

Архіпастирський візит Предстоятеля Української Православної Церкви до Мукачевсько-Ужгородської єпархії тривав з 7 по 9 червня.
Під час своєї подорожі Блаженніший Митрополит Володимир мав ряд зустрічей з духовенством та керівництвом єпархії.
У суботу, 7 червня в аеропорту міста Ужгород Блаженнішого Владику та супроводжуючих його осіб зустрічали керуючий єпархією єпископ Мукачівський і Ужгородський Феодор, голова Закарпатської ОДА Олег Гаваші, духовенство та чисельна боголюбива паства, які зібралися, щоб привітати свого Архіпастиря.
У неділю, 8 червня, Першосвятитель звершив Божественну літургію у кафедральному соборі міста Мукачево на честь Почаївської ікони Божої Матері. Його Блаженству співслужили архієпископи: Хустський і Виноградівський Марк, Білоцерківський і Богуславський Митрофан, єпископи: Переяслав-Хмельницький Олександр, Мукачівський і Ужгородський Феодор, а також духовенство єпархії.
По завершенні богослужіння Митрополит Володимир благословив чисельних парафіян, що зібралися на спільну молитву зі своїм Предстоятелем.
У понеділок, 9 червня, Блаженніший Владика відвідав монастирі Мукачевсько-Ужгородської єпархії. Спочатку він побував у Свято-Кирило-Мефодіївському Свялявському жіночому монастирі, де його зустрічала настоятелька обителі ігуменя Ніна (Мізун) з сестрами, після чого відвідав Мукачівський Свято-Миколаївський жіночий монастир, де мав зустріч та спілкування з настоятелькою обителі ігуменею Єпістимією (Щербан) та сестрами.
Того ж дня делегація Української Православної Церкви на чолі з Предстоятелем відбула до Києва.
orthodox.org.ua