Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

13.06.2008. КИЇВ. Блаженніший Митрополит Володимир прийняв ієрарха Болгарської Православної Церкви

Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир зустрівся в своїй резиденції в Києво-Печерській Лаврі з митрополитом Ловчанським Гавриїлом (Болгарська Православна Церква), який перебував в Києві з паломницьким візитом.
Під час зустрічі митрополит Гавриїл передав Блаженнішому Митрополиту Володимиру вітання від Святішого Патріарха Болгарського Максима та побажав Божої допомоги в предстоятельському служінні. Гість запевнив, що Болгарська Православна Церква визнає в Україні єдину канонічну Українську Православну Церкву під омофором Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира. У свою чергу, Предстоятель Української Православної Церкви передав вітання Предстоятелю Болгарської Православної Церкви.
Після цього гість з Болгарії мав окрему зустріч з головою Відділу зовнішніх церковних зв’язків Української Православної Церкви архімандритом Кирилом (Говоруном) та співробітником Відділу священиком Валерієм Кравцем. Під час зустрічі була обговорена релігійна ситуація в Україні.
Відділ Зовнішніх Церковних Зв’язків УПЦ