Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

28.05.2008. ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКИЙ. Престольне свято відзначили у храмі рівноапостольних Кирила і Мефодія

У день пам’яті святих рівноапостольних Кирила і Мефодія єпископ Влолодимир-Волинський і Ковельський Никодим відвідав громаду храму на честь святих братів-просвітителів у місті Нововолинську.
У тимчасовому храмі, неподалік якого зводиться нова церква, владика очолив святкове богослужіння.
Після Божественної літургії відбувся хресний хід, навколо храму та молебень до святих Кирила і Мефодія.
Керуючий єпрахією привітав настоятеля та парафіян із святом та побажав аби їхніми стараннями невдовзі храм постав у величі і красі, прикрашаючи молоде волинське місто. Владика Володимир вручив благословенні грамоти активним прихожанам та благодійникам.
Святі рівноапостольні Кирил і Мефодій, учителі слов’янські особливо вшановуються волинянами. З історичних джерел відомо, що перше насіння християнського благовістя на Волинь принесли саме вони. Частина Волині входила до складу Моравської єпархії святого Мефодія. Історики сверджують, ніби ще до хрещення Русі святим князем Володимиром у Володимирі-Волинському вже був кам’яний християнський храм. Для достойного вшанування святих Кирила і Мефодія кілька років тому у м. Нововолинську було закладено наріжний камінь храму на їхню честь. Міська влада виділила ділянку неподалік центру міста. Колись на цьому місці був цвинтар села Русовичі, яке вже зникло, а на його теренах розташувалося молоде шахтарське місто. Громада на чолі з настоятелем прот. Олександром Горевичем зводить величний храм у давньоруському стилі.
Прес-служба Володимир-Волинської єпархії