Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

29.05.2008. ВІННИЦЯ. Свято-Миколаївський Шаргородський чоловічий монастир відзначив своє Престольне свято

В день пам’яті Святителя Миколая, шаргородську Свято-Миколаївську чоловічу обитель відвідав архієпископ Вінницький і Могилів-Подільський Симеон. Владика очолив святкове богослужіння, в якому взяли участь насельники монастиря з настоятелем ігуменом Кіпріаном (Корпанюком), духовенство Шаргородського району та благочинний місцевих храмів протоієрей Георгій Комар. Після літургії і хресного ходу архієпископ Симеон привітав усіх з престольним святом, побажав Божого благословення і допомоги у трудах по благоустрою і прикрашанню святої обителі.
Цей день був урочистим для протодиякона Спасо-Преображенського кафедрального собору отця Миколая Кравця, котрий ось вже багато років прикрашає своїм голосом і благоговійним урочистим служінням архієрейські служби вінницьких архіпастирів. Владика Симеон побажав імениннику міцного тілесного та душевного здоров’я і подальшого плідного служіння во славу Божу і на благо людям. Отець Миколай в день свого Ангела отримав від квіти і просфору.
Після закінчення урочистостей архієпископ Симеон мав нагоду поспілкуватися з представниками місцевої влади та послухав церковний дзвін у виконанні учнів школи дзвонарів, що діє при Шаргородському монастирі.
Прес-служба Вінницької єпархії.