Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

06.02.2008. ЛУЦЬК. На Волині рятувальники МНС спільно з православними священиками навчатимуть людей правил пожежної безпеки

У Луцькій духовній семінарії Української Православної Церкви відбулася зустріч начальника Головного облуправління МНС Володимира Грушовінчука з митрополитом Луцьким ы Волинським Нифонтом та благочинними Волинської області.Зустрыч розпочався з молитви. В вступному слові, владика Нифонт зазначив, що Церква добре розуміє необхідність збереження людського життя та майна, а також храмів від вогняної стихії і підтримує рятувальників в їхній благородній справі. Ознайомивши присутніх із відеоматеріалами про наслідки пожеж, заступник начальника ГУМНС Микола Кревський роз’яснив причини та обставини цих пожеж, він окремо наголосив на вимогах, які необхідно виконати для попередження пожеж в культових спорудах та збереження унікальних дерев’яних церков – пам’яток архітектури.
З початку року на Волині трапилися 78 пожеж, у вогні загинули 13 громадян. Протягом останніх двох років жахливі пожежі знищили два православних храми в селах Волошки та Криничне.
Благочинних області цікавили питання необхідності облаштування церков системами автоматичної пожежної сигналізації, а також – яку кількість вогнегасників потрібно мати в храмі та принципи їх роботи.
На зустрічі прийняли текст спільного звернення Української Православної Церкви і ГУМНС до парафіян, із проханням дотримуватись правил пожежної безпеки.
Митрополит Нифонт зазначив, що збереження людського життя – справа Богоугодна, а тому пообіцяв рятувальникам допомогу Церкви в їхній діяльності. По закінченні митрополит подарував рятувальникам ікону Пресвятої Богородиці „Неопалима Купина” та благословив священнослужителів області і працівників МНС на спільну роботу щодо навчання віруючих протипожежним істинам. Архіпастир висловив надію, що це дасть змогу певною мірою зарадити непоравним наслідкам вогняної стихії та врятувати від загибелі не одне людське життя.
Прес-служба МНС