Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

06.02.2008. КИЇВ. 7 лютого, Блаженніший Володимир і Президент Віктор Ющенко відкриють виставку присвячену новомученикам

7 лютого, в приміщенні Свято-Успенського собору Києво-Печерської Лаври, Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Володимир, Митрополит Київський і всієї України та Президент України Віктор Ющенко відкриють виставку «Первомученик ХХ століття».
На виставці представлять експонати із зібрання Блаженнішого Митрополита Київського і всїєї України Володимира (Сабодана), музею Київської духовної академії, музею «Християнська Одеса» та приватних зібрань, присвячених життєвому та церковному подвигу священномученика Володимира (Богоявленського).
Митрополит Київський і Галицький Володимир закатований і розстріляний більшовиками поблизу брами Києво-Печерської Лаври. Він став першим із сонму новомучеників і сповідників вітчизняного Православ’я, відкривши мартиролог страждальців за віру у часи владарювання безбожницького комуністичного режиму.
По закінченні виставки в актовому залі Київської духовної академії відбудеться науково-практична конференція «Пам’ять їх в рід і рід», присвячена величезному сонму новомучеників і сповідників вітчизняного Православ’я на чолі з Митрополитом Володимиром (Богоявленським).
Відкриття виставки відбудеться о 14.00.