Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

08.01.2008. КИЇВ. Блаженніший Митрополит Володимир освятив новозбудований храм на Оболоні

5 січня, Предстоятель Української Православної Церкви освятив новозбудований храм на честь Різдва Христового. Його Блаженству співслужили архієпископ Черкасський і Каневський Софроній та єпископ Переяслав-Хмельницький Олександр.
Біля входу до храму архіпастиря хлібом-сіллю зустрів ініціатор будівництва та його головний архітектор, Валентин Ісак. На церемонії освячення також був присутній заступник голови комісії з питань містобудування та архітектури міста Києва Микола Товкач.
Після богослужіння Митрополит Володимир подарував громаді храму образ Пресвятої Трійці та звернувся до прихожан зі словами настанови. «Храм — це місце на землі, де постійно перебуває Господь. Тому через храм людина отримує благодать Божу, яка щедро зливається на нас, а особливо через Святі Таїнства, які звершуються під час богослужіння. Нехай цей небоподібний храм нагадує нам про нашу любов до Бога і один до одного», — сказав Блаженніший Владика.
Також Первосвятитель подякував всім, хто доклав зусиль задля зведення цього храму, а особливо Валентину Ісаку, який задумав і здійснив ідею його побудови. Зазначимо, що Валентин Михайлович також опікується будуванням Свято-Покровського храму, який розташований з іншого боку цього житлового мікрорайону. Храм розрахований приблизно на триста місць. Іконостас та підлога виготовлені із грецького та індійського мармуру. Нещодавно був завершений розпиз головних елементів середньої частини храму. Наразі в головному приділі завершуються деякі оздоблювальні роботи. На цокольному поверсі ведуться роботи по зведенню нижнього храму, у якому також планується розміщення недільної школи.
Нагадаємо, що 5 жовтня минулого року Блаженніший Владика освятив хрести для бань цієї церкви.
Максим Сидоренко