Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

19.12.2007. КИЇВ. Президент України привітав талановитих дітей зі святом Миколая Чудотворця

До Дня Святого Миколая Чудотворця Президент України Віктор Ющенко з дружиною Катериною провів святковий прийом на честь талановитих дітей України, які зробили внесок у зміцнення іміджу нашої держави.
На свято Миколая до Президента запросили переможців всеукраїнських, міжнародних конкурсів та олімпіад, чемпіонів світу та Європи, лауреатів міжнародних фестивалів.
«Через свій талант, своє сумління, через велику відданість освіті, навчанню, праці ви вже є маленькими героями України. Своїми здобутками ви славите не тільки себе, не тільки свою родину. Ви славите всю націю, гідними представниками якої ви є», – сказав Віктор Ющенко під час урочистого прийому, що відбувся у Києві в Українському домі. «Цілий рік Святий Миколай у великих трудах записував діяння кожного з вас. Я переконаний, що він сьогодні нічого не забуде і кожному дасть по заслузі», – зазначив Президент України.
Президент Ющенко завірив присутніх, що сьогоденний святковий прийом започатковує традицію щорічного Президентського прийому для обдарованих дітей, які своїми перемогами і досягненнями стають прикладом наслідування для однолітків.
Втілення дитячої святкової мрі, Президент відновлює давню українську традицію і віру, що Святий Миколай обов’язково прийде до кожної дитини.
«Я переконаний, що українське суспільство – це суспільство, яке має велике серце», – зазначив Віктор Ющенко під час святкового прийняття.
У рамках заходу Президент України з присутніми дітьми переглянув святкове дійство – п’єсу «В очікуванні Святого Миколая».
По закінченні Глава держави вручив дітям пам’ятні подарунки.