Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

14.11.2007. ЛУЦЬК. Відбулися збори духовенства Волинської єпархії

У тимчасовому храмі Всіх святих землі Волинської митрополит Луцький і Волинський Нифонт очолив єпархіальні збори духовенства, які традиційно розпочалися з молитви.
У своїй доповіді владика звернув увагу на різні напрямки служіння пастирів, благоговійне ставлення до звершення Таїнств і обрядів Церкви. Архіпастир попросив присутніх священиків завчасно подавати прохання на соборні служби.
Під час зборів секретар єпархіального управління протоієрей Микола Бондарук в свою чергу нагадав усім про те, яка місія священнослужителів в сучасному світі.
На запрошення митрополита перед священиками виступив головний спеціаліст відділу охорони культурної спадщини управління культури і туризму при Волинській облдержадміністрації Петро Ходать, який розповів про роль пам’яток архітектури у житті держави. Також нагадав присутнім про те, що під час ремонту храму, який є пам’яткою архітектури, обов’язково слід радитись з спеціалістами. Також подякував митрополиту Нифонту за співпрацю у збереженні та відновленні храмів і древніх ікон.
Прес-служба Волинської єпархії УПЦ