Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

01.11.2007. ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКИЙ. Вийшла книга «Таїнство Хрещення. Керівництво для хрещених батьків»

За благословенням єпископа Володимир-Волинського і Ковельського Никодима, вийшла книга «Таїнство Хрещення. Керівництво для хрещених батьків».
Книга складена за творами відомого богослова ХХ ст., натхненника літургічного відродження – прот. Олександра Шмемана. У ній роз’яснюються Таїнства Хрещення, його величі, значення, цілі та умов його здійснення. Розтлумачуються чинопослідування Таїнства, зміст молитов та священнодій. Текст проілюстровано фотографіями Хрещення в Успенському Низкиницькому монастирі.

Велику увагу в публікації приділено обов’язкам хрещених батьків, наголошується на великій відповідальності перед Богом за християнське виховання хрещеника. Подано Символ віри церковнослов’янською та українською мовами аби хрещені батьки та усі присутні на Хрещенні усвідомлено брали участь у Таїнстві.

«Існують хибні думки про Хрещення, – говорить у передмові єпископ Володимир-Волинський і Ковельський Никодим, – дехто вважає його обов’язковим атрибутом народної культури, інші хрестять дітей «щоб не боліли», «щоб не наврікали». Подекуди священикам доводиться зустрічатися з блюзнірським ставленням до Хрещення, як обряду, що передує святковому застіллю. Проте, які далекі ці погляди від істини святого Євангелія!

Сподіваюся, – продовжує владика, – що ця брошура допоможе читачеві усвідомити всю велич Таїнства Хрещення, розкриє глибину і зміст звершуваних молитов та священнодій, для достойної участі у цьому Таїнстві».

Згідно рішення Видавничої ради Володимир-Волинської єпархії брошура «Таїнство Хрещення. Керівництво для хрещених батьків» розповсюджуватиметься в усіх храмах єпархії. Також віднині обов’язковим для звершення таїнства Хрещення є знання хрещеними батьками Символу віри.