Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

19.06.2007. ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКИЙ. В єпархії вшанували Будятичівську ікону Пресвятої Богородиці

У селі Будятичі поблизу Нововолинська відбулося вшановуння чудотворної Будятичівської ікона Божої Матері та місця її з’явлення – святого джерела. Божественну літургію у Свято-Миколаївському храмі села Будятичі очолив єпископ Володимир-Волинський і Ковельський Никодим. На свято прибули представники влади, духовенство, чисельні прочани. По закінченню Літургії відбувся хресний хід до Святого джерела. Тисячі вірних на чолі зі своїм архіпастирем пройшли понад 5 кілометрів до місця чудесного з’явлення образу Богоматері. На святому джерелі було звершено водосвятний молебень. Владика Никодим привітав парафіян та паломників зі святом і наголосив на особливій ролі Пресвятої Богородиці у справі нашого спасіння, Її материнському милосерді і заступництві за всіх людей.

Історична довідка
Явління чудотворного образу відбулося у 1637 році в селі Будятичі. В панському мастку у воді джерела з’явилася свята ікона Божої Матері. Першим, хто помітив це чудо був господар, який хотів взяти цю ікону, але вона зникла, перш ніж він наблизився до неї. Про це чудесне явлення дізналися місцеві жителі, і дуже скоро до ікони, почало приходити багато людей з різних місць. Від святого образу та джерельної води звершувалися зцілення, але ніхто з людей не міг взяти ікону в руки – вона ховалася під воду.
На джерелі ж побудували капличку. І з того часу аж до нині безліч людей приходять сюди для зцілення від душевних і тілесних недугів.
Згодом, в роки гонінь на Церкву капличку неодноразово руйнували, джерело засипали, замуровували бетоном, але вода завжди пробивала нову течію. В 1989 році над цілющим джерелом збудовано нову каплицю. Тепер, як і в колишні часи, кожний рік, в десяту п’ятницю після Пасхи чудотворний Будятичівський образ Божої Матері виносять на поклоніння людям.
Прес-служба Володимир-Волинської єпархії