Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

11.06.2007. ХЕРСОН. Архієпископ Іоанн відвідав парафію Касперівської ікони Божої Матері

10 червня в Неділю Руських святих Архієпископ Херсонський і Таврійський Іоанн служив Божественну Літургію в парафії Касперівської ікони Божої Матері в мікрорайоні Корабел (на Острові) в Херсоні. Парафія існує вже вісім років, але тільки в останні роки стало можливим будівництво нового типового храму, яке сьогодні активно ведеться. Дотепер богослужіння ведеться у пристосованому приміщенні – колишньому кафе.
Сьогодні вперше в цій парафії була служба архієрейським чином, яка звершувалася під відкритим небом, перед входом в храм. Владика подарував парафії ікону святителя Іннокентія Херсонського і Таврійського з часточкою його святих мощей. В свою чергу владиці подарували ікону святого праведного Федора Ушакова, якого шанують в Херсоні, як одного з засновників міста.
Після Літургії Владика привітав молитовне зібрання, нагородив тих, які допомагають в будівництві храму. Зокрема були нагороджені церковними орденами секретар міскради — Погребний Юрій Борисович, начальник транспортної міліції Одеської залізниці – Присяжнюк Олег Миколайович, начальник Херсонського річкового порту — Мірошко Валентин Миколайович, грамотою правлячого архієрея — Бжезицький Ігор Володимирович – директор Каховського експериментального механічного заводу, Єгупов Віктор Валентинович – директор Південного бюро судноплавства.
По завершенні богослужіння і нагороджень архієпископ Іоанн відповів на запитання місцевих ЗМІ.
Прес-служба Херсонської єпархії