Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

05.06.2007. ЛУЦЬК. Відбувся черговий випуск у Волинській духовній семінарії

Цього року стіни навчального закладу залишили 17 юнаків, 16 дівчат регентів-псаломщиків та 7 священнослужителів — випускників заочного сектору. Деякі з випускників стаціонарної форми навчання вже прийняли священний сан, інші — лише готуються до цього відповідального кроку.
Урочистості розпочалися святковою божественною літургією, яку у Свято-Покровській церкві м. Луцька очолив Ректор духовної семінарії, керуючий Волинською єпархією митрополит Луцький і Волинський Ніфонт. Після Літургії у приміщенні духовної школи випускникам були вручені дипломи.
Вітаючи випускників, владика Ніфонт зокрема відзначив: «Друзі, сьогодні ви залишаєте стіни вашої духовної alma mater, позаду залишаються уроки та іспити. Але пам’ятайте, що головний іспит вас очікує попереду — це ваше життя. Адже вже один той факт, що ви чотири роки присвятили навчанню у Духовній школі, накладає на вас певні обов’язки. А найперше — це завжди бути справжніми православними християнами та керуватися в своєму житі тою доброю наукою, яку ви отримали у Семінарії. Дехто з вас вже прийняв священний сан і вже працюють на ниві Христовій, інші лише готуються до цього. Будьте добрими пастирями, тому що саме таких чекають наші люди — щирих, чуйних та відданих проповідників-сіячів Слова Божого»
У свою чергу випускники подарували семінарії пам’ятні подарунки.
Прес-служба Волинської єпархії.