Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

20.04.2007. ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. Архієпископ Антоній привітав Держдепартамент з питань виконання покарань з 9-річчям

На запрошення начальника управління Держдепартаменту з питань виконання покарань в області генерал-майора внутрішньої служби Т. В. Якимчука Високопреосвященніший Антоній, Архієпископ Хмельницький і Шепетівський взяв участь в урочистому зібранні з нагоди 9-річчя створення Держдепартаменту з питань виконання покарань України. Звертаючись до присутніх владика зазначив: “Приємно констатувати факт, що завдяки плідній співпраці Держдепартаменту з питань виконання покарань з Українською Православною Церквою в усіх виправних колоніях Хмельницької області споруджено і діють нові храми, священнослужителі Хмельницької єпархії ведуть душпастирську опіку над засудженими, це сприяє каяттю, зміні життєвих пріоритетів, переоцінці цінностей, а у результаті поверненню до суспільства людини, яка здатна жити, не порушуючи закон та трудитися на благо суспільства. Як вже було зазначено, пересічному громадянинові важко навіть уявити собі ті умови роботи і ту психологічну й фізичну напругу, яку щоденно відчувають робітники карно-виконавчої системи, працюючи на благо суспільства. Велика Вам подяка! Пам’ятаймо, якщо бодай один зі ста злочинців принесе каяття, ми працюємо не марно!”
З благословення Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського і всієї України, Предстоятеля УПЦ, з нагоди свята, працівників карно-виконавчої системи області, які сприяють духовно-просвітницькій роботі серед засуджених, було нагороджено високими церковними нагородами:
майор внутрішньої служби Бойчук Володимир Володимирович, заступник начальника управління ДДВП з соціально-виховної, психологічної роботи та діяльності кримінально-виконавчої інспекції нагороджується орденом Святого Великого рівноапостольного князя Володимира І ступеня;
підполковник внутрішньої служби Качур Олександр Сергійович, заступник начальника Шепетівської виправної колонії № 98, начальник відділу з соціально-виховної, психологічної роботи нагороджується орденом Святого Великого рівноапостольного князя Володимира ІІ ступеня;
майор внутрішньої служби Полотай Василь Федорович, психолог відділу з соціально-виховної, психологічної роботи Райковецької виправної колонії № 78, нагороджується орденом Святого Великого рівноапостольного князя Володимира ІІ ступеня.
Прес-служба Хмельницької єпархії