Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

11.04.2007.ХЕРСОН. Тисячі парафіян взяли участь у святкових богослужіннях

В ніч Воскресіння Христового у храмах Херсонської єпархії звершилися святкові Пасхальні богослужіння. Десятки тисяч парафіян прийняли участь у святкуванні Світлого Христового Воскресіння.
Святкову нічну службу в Свято-Духівському кафедральному соборі Херсону очолив архієпископ Херсонський і Таврійський Іоанн. Владиці співслужили духовенство собору. На архієрейську службу прибув і мер міста В.Сальдо, який від імені виконавчої влади привітав усіх присутніх з великим християнським святом, у відповідь владика Іоанн подякував за розуміння насущних проблем Церкви і подарував ікону Воскресіння Христового.
Хресний хід замикався колом через велику кількість учасників Пасхальної заутрені. Пасхальне Євангеліє читалося на церковнослов’янській, українській, російській, грецькій, німецькій, французькій мовах.
Під час богослужіння владика Іоанн зачитав Пасхальне послання Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського і всієї України, і звернувся з привітанням до тисяч віруючих.
Вранці, після завершення освячення пасок священнослужителі привітали віруючих у лікарнях, дитячих будинках, інтернатах для дітей сиріт, воїнських частинах й виправних установах.
Прес-служба Херсонської єпархії