Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

11.04.2007. КИЇВ. До свята Великодня Голосіївська районна адміністрація одержала передплату на «Церковну православну газету»

До свята Світлого Христова Воскресіння всі управління й відділи Голосіївської районної в м. Києві державної адміністрації одержали передплати на офіційний друкований орган Української Православної Церкви — «Церковну православну газету». Більше сорока екземплярів газети щомісяця будуть доставлятися в кабінети службовців районної адміністрації, оперативно доносячи інформацію про життя та стан Православної Церкви в країні. Таку акцію провів київський Свято-Владимирський духовно-просвітницький Центр, що знаходиться в межах Голосіївського району.
«Ми часто дивуємося, — говорить настоятель Центру ігумен Феодосій (Снігірьов), — що багато наших політиків і державних службовців мають поверхневий, а часто й помилковий погляд на питання духовного життя й віри. Від цієї релігійної напівграмотності вони, нерідко цілком щиро, намагаються міряти життя Православної Церкви мірками політичними, а із цього, як відомо, нічого гарного не виходить. Ми дивуємося, коли вже починають виникати проблеми, але не завжди достатньо робимо для профілактики такого явища. Але ж інформацію про життя Церкви більшість наших співвітчизників, у тому числі й чиновники, почерпають зі світських ЗМІ. А це, за рідкісними винятками, – відомості некомпетентні, а іноді й відверто неправдиві. Тому ми з радістю сприйняли благословення Блаженнійшого Митрополита Володимира парафіяльним громадам по можливості взяти участь у передплаті «Церковної православної газети» для шкіл, бібліотек, лікарень, державних установ. Почали ми з Голосіївської районної адміністрації, тому що наш храм – один з найближчих до адміністративних будівель. У нас, милістю Божою, з багатьма службовцями адміністрації склалися теплі довірчі відносини, деякі з них є нашими парафіянами. Віримо, що подібні акції, при Божому на те благословенні, можуть багато дати в справі православного просвітництва й донесення до широкого кола наших співвітчизників актуальної й, що особливо важливо, правдивої інформації про життя Української Православної Церкви».