Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

10.04.2007. КИЇВ. Відкривається виставка робіт юних художників “Православна моя Україна”

За благословенням Предстоятеля УПЦ Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Володимира, 12 квітня 2007 р. о 15 годині у художній галереї “Неф” Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника відкриється виставка робіт фіналістів Видкритого конкурсу юних художників “Православна моя Україна”. Метою заходу є: запалити у дитячих душах любов до Бога і Вітчизни, сприяти пробудженню й укріпленню православної віри, бажанню творити добро.
Конкурс було започатковано в Донецькій області в 2005 році за благословенням митрополита Донецького та Маріупольського Іларіона, Священноархімандрита Свято-Успенської Святогірської Лаври .
Акція проводилася за підтримки Управління культури та туризму Донецької облдержадміністрації. Реалізації проекту сприяла потреба відродження духовності у суспільстві, що вимагає спільних наполегливих зусиль представників духовенства, науки, мистецтва і культури. Культура і духовність українського народу вже понад два тисячоліття пов’язані з православ’ям, завдяки якому було створено безцінний духовний скарб, який витримав усі атеїстичні гоніння. Участь у конкурсі надала можливість дітям подивитись на Україну духовними очима, передати своє бачення і висловити почуття фарбами.
Малюнки, що увійшли до експозиції — лише невелика частина від загальної кількості творів, що надіслали до заключного туру конкурсу близько 600 юних митців віком від 7до 18 років із міст, селищ та сіл Донецької, Кіровоградської областей та Автономної Республіки Крим.
Запропоновані теми конкурсу: “Євангельські притчі, “Десять заповідей Божих”, “Життя святих Православної Церкви”, “3 літопису Православ’я України”, “Святими місцями України, “Церква і культура”, “Православні свята”, “За віру і Вітчизну”, “Екологічна катастрофа як духовна проблема”; “Сім’я — мала Церква”, “Православна Церква і я у сучасному світі”, знайшли широкий відгук у дитячих душах і як результат, — прекрасне втілення у художніх образах. Цікаво відзначити, що незважаючи на різноманітність представлених сюжетів і жанрів, усі малюнки насичені ідеями гуманізму, де нема місця зображенням війни, смерті, сценам жорстокості та насильства. В них панує любов, доброта, краса Божого світу. Членам жюрі із священиків. митців, музейних працівників нелегко було відібрати найкращі роботи з кращих, де кожний твір є своєрідним і відзначається образністю, оригінальністю композиційного і колористичного рішення. Експозиція відкрита для огляду до 24 квітня 2007року, працює без вихідних з 10-00 до 18-00.
Адреса виставки — м. Київ, вул. Січневого повстання, 21, Національний Києво- Печерський історико-культурний заповідник. Корпус № 20
(Художня галерея “Неф”).
Телефон для довідок: 254-34-27.
Прес-служба заповідника: 254-54-27.