Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

08.04.2007. КИЕВ. Блаженнейший Митрополит Владимир возглавил Пасхальное богослужение в Свято-Успенской Киево-Печерской Лавре

Предстоятелю Украинской Православной Церкви сослужили Управляющий делами УПЦ архиепископ Переяслав-Хмельницкий Митрофан, наместник Киево-Печерской Лавры архиепископ Вышгородский Павел, викарий Киевской Митрополии епископ Бориспольский Антоний, а также лаврское и академическое духовенство.
В своем пасхальном послании Блаженнейший Владимир, Митрополит Киевский и всея Украины в частности отметил: «Велика радість для всього Всесвіту в ці світоносні дні. Радіють перш за все ті, хто у Христі Іісусі живе не по плоті, але по духу (Рим. 8, 1–13) і прагне святості і благочестя; хто прощає свого кривдника, хто не обмовляє, не засуджує іншого, протягує братську руку допомоги своєму ближньому. Істинно радіє той, хто твердо вірить, що смерть і пекельні ворота зруйновані Воскресінням Христовим, що він у визначений Богом час також воскресне, і чекає цієї великої милості Божої. Радість про Воскреслого Господа виявляється й у того, хто старанно відвідує храм Божий. Адже саме в храмі спасительна радість Воскресіння постійно проявляється у святому Таїнстві Євхаристії, у величному богослужінні, спільній соборній молитві, у священних обрядах Церкви.
До пасхальної радості закликаються всі: як віруючі, так і ті, хто тільки на межі переоцінки життєвих орієнтирів. Жертва Христова була принесена за всіх, і кожний, хто отримав від Творця земне життя, сьогодні запрошується увійти в радість Господа свого. Головне — почути голос Господній і не відмовитися від запрошення на Божественну вечерю любові».