Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

06.04.2007. ЛУЦЬК. Військовослужбовці та ліцеїсти посповідалися і причастилися

За благословенням митрополита Луцького і Волинського Нифонта, у спеціально облаштованому приміщенні на території частини №1141 внутрішніх військ міністерства внутрішніх справ України у Луцьку було відслужено Літургію Напередосвячених Дарів.
До сповіді і Святого причастя приступили всі бажаючи з особового складу цієї частини, як солдати строкової служби так і офіцери. Усього на службі причастилося близько сімдесяти осіб.
Слід зазначити, що така подія відбувається не вперше. Духовенство Волинської єпархії знаходить розуміння і підтримку з боку керівництва цієї військової частини. Священнослужителі м. Луцька регулярно проводять зустрічі та бесіди з солдатами, на яких розповідають біблійну історію та обговорюють різноманітні духовні питання. А сповідь та Причастя під час Великого Посту вже стали органічною частиною життя цієї військової частини, і їм передує тривалий період підготовки та роз’яснення, адже серед солдат трапляються і такі для яких це відбувається вперше.
Крім військовослужбовців, всі бажаючи учні Луцького ліцею з посиленою військовою підготовкою приступили до Таїнств Сповіді та Причастя в Церкві Всіх Святих Землі Волинської м. Луцька.
У Волинської єпархії УПЦ з керівництвом ліцею вже кілька років укладений договір про співпрацю, згідно з яким священнослужителі-викладачі Волинської Духовної Семінарії щотижня проводять факультативні уроки для учнів цього ліцею.
Усього в цей день посповідалися і причастилися близько 200 ліцеїстів.
Прес-служба Волинської єпархії