Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

05.04.2007. КИЇВ. На Київщині рятувальники МНС роблять усе від них залежне з тим, аби ніщо не затьмарило радість найвеличнішого християнського Свята

Наближається Великдень. На території Київщини знаходяться 627 культових споруд. У всіх із них співробітниками ГУ МНС із метою забезпечення протипожежного захисту проведені детальні пожежно-технічні обстеження, контрольні перевірки та відповідні інструктажі. На жаль, минулого року в області зареєстровані дві пожежі в храмах. А від початку нинішнього вже сталися два випадки пошкодження майна у церквах селища Буча та у Васильківському районі. Тому рятувальники МНС тримають на особливому контролі будівлі, що будуть задіяні під час Пасхи, і напередодні Світлого Воскресіння Христового значно посилили профілактичну роботу, зокрема, відбулися рейдові перевірки за цим напрямком у всіх районах.
Інспекторами МНС уже перевірені всі 34 церкви, в яких проходитимуть Великодні заходи. Вони проінструктували священослужителів, при цьому використали наочну агітацію для ознайомлення парафіян із правилами протипожежної безпеки під час використання відкритого вогню запаленої свічки. Крім того, в усіх церквах у Пасхальну ніч чергуватимуть спеціалісти МНС, члени добровільних пожежних дружин, бійці відомчої та місцевої пожохорони. Рятувальники МНС роблять усе від них залежне з тим, аби ніщо не затьмарило радість найвеличнішого християнського Свята.
Ольга Терещенко, співробітник Центру пропаганди ГУ МНС у Київській області