Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

28.02.2007. САРНИ. Архієпископ Анатолій зустрівся з головою Рівненської облдержадміністрації Віктором Матчуком

Керуючий Сарненською єпархією архієпископ Анатолій зустрівся з головою Рівненської облдержадміністрації Віктором Матчуком. Керівник області запросив владику до облдержадміністрації, щоб обговорити стан церковно-державних відносин в регіоні та окреслити шляхи співпраці влади та Української Православної Церкви у справі відродження духовності нашого народу.
Під час зустрічі архієпископ Анатолій розповів про стан справ в єпархії, яка за 7 років його управління поповнилась 100 парафіями та 4 монастирями. Владика також висловив задоволення, що врешті-решт звільнений зі своєї посади голова Сарненської райдержадміністрації Василь Багній, який зажив недоброї слави гонителя Православія. Це, на думку архієпископа Анатолія, сприятиме врегулюванню ситуації з дотриманням прав православних віруючих у регіоні.
Віктор Матчук та архієпископ Анатолій домовились про організацію регулярних зустрічей з головами райдержадміністрацій Поліського краю, метою яких має стати врегулювання відносин влади і Церкви.
Зустріч губернатора і правлячого архієрея пройшла в атмосфері довіри і взаємопорозуміння. Обидві сторони висловили надію на подальшу співпрацю.