Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

04.01.2007. РІВНЕ. «Колекціонер» скуповував крадені ікони та картини

Працівники Дубенського міськрайвідділу міліції затримали 31-річного жителя одного з сіл району, якого підозрюють у скуповуванні церковних речей. Чоловіка затримали зненацька, коли той, перебуваючи напідпитку, відпочивав вдома. В оселі Івана, який мешкав із матір’ю, міліціонери знайшли і вилучили чималу кількість антикварних та церковних речей, серед яких — позолочені підсвічники, срібні прикраси, старовинні ікони, картини, Біблії та книги, вік яких близько двохсот років. Історики стверджують, що вилучені раритетні друковані видання на чорному ринку коштують декілька тисяч доларів, а місце їх — у музеях.
Свою «колекцію» Іван скуповував по селах за незначні суми та вимінював на горілку, в цьому принаймні він намагався переконати міліціонерів. Однак викликає сумнів той факт, що таку велику кількість старовинних речей можна було придбати за символічні гроші. Начальник Дубенського МРВ УМВС підполковник міліції Василь Гречух припускає, що частиною вилученого майна все-таки користувалися священнослужителі. І не виключено, що крадене — власність рівенських церков, оскільки хвиля крадіжок із них у минулому році залишила чимало запитань без відповідей.
Оперативно-розшукові заходи продовжуються. А тим часом правоохоронці Дубенщини звертаються до населення і священнослужителів, аби ті, якщо стали жертвами шахраїв та злодіїв, телефонували до найближчого відділу міліції.
“Рівне вечірнє”