Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

14.12.2006. ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. Завершився благодійний марафон “Серця, віддані дітям”

У день пам’яті святого апостола Андрія Первозванного архієпископ Хмельницький і Шепетівський Антоныйв зяв участь у підведенні підсумків благодійного марафону “Серця, віддані дітям”, який проходив з ініціативи Хмельницького обласного благодійного фонду “Милосердя”.
Вітаючи організаторів і учасників цієї акції, архіпастир зазначив:
“Дякую Господу, що є люди, небайдужі до майбутнього Держави, адже наша країна не зможе крокувати вперед у жодній галузі, не відродивши славних традицій, перша з яких – творення милостині.
В усі історичні періоди людське суспільство мало людей знедолених – сиріт, вдів, інвалідів, про яких турбувалися меценати й Церква…
Зверніть увагу, як свідчить Святе Письмо, люди, які допомагають стражденним, уже у цьому, земному, житті знаходять блаженство, тим більше у житті вічному вони не будуть позбавлені своєї нагороди.
Тож, поспішаймо творити добро, пам’ятаючи слова Святого Письма: «Не складайте скарбів собі на землі, де нищить їх міль та іржа, і де злодії підкопуються й викрадають. Складайте ж собі скарби на небі, де ні міль, ні іржа їх не нищить, і де злодії до них не підкопуються та не крадуть. Бо де скарб твій, там буде й серце твоє!» (Мф. 6, 19-21). Хмельницьке єпархіальне управління УПЦ не залишилося осторонь і, у міру сил, підтримало благодійний марафон, перерахувавши на рахунок обласного фонду “Милосердя” 1000 гривень, а також ставши ініціатором проведення благодійного концерту “Творчість і милість”, завдяки якому у фонд поступили кошти у сумі ще 3000 гривень. На користь дітей вулиці та дітей-сиріт, якими опікується фонд, Хмельницьке єпархіальне управління закупило продукти харчування на загальну суму більше, ніж 1000 гривень.
На жаль, але на сьогоднішній день в Україні дуже багато болі. Але головна больова точка – це душа людини, душа сироти. І як приємно, що є люди, які спрямовують благодійні пожертви сьогодні саме на дитячі будинки та притулки, допомагаючи нужденним та дітям вулиці, з метою полегшити і без того важке життя вдів і сиріт!
Закликаю на усіх присутніх Боже благословення!”.