Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

06.12.2006. КИЇВ. Завтра розпочнеться ХІ Міжнародна наукова конференція “Могилянські читання”

7 – 8 грудня 2006 року у Національному Києво-Печерському історико-культурному заповіднику відбудеться ХІ Міжнародна наукова конференція “Могилянські читання” за темою : “Доля музейних зібрань. Від Церковно-археологічного музею до Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника”.
Учасники Читань мають чудову нагоду ознайомитися як з історією питання, так і найактуальнішими тенденціями розвитку науки у цій галузі. Гостями заходу є біля 180 провідних фахівців з України, Росії, Республіки Білорусь та Польщі, – доктори та кандидати наук, історики, філософи, архітектори, реставратори, археологи, мистецтвознавці, працівники провідних музеїв, заповідників, академічних установ. Великою є роль музеїв у збереженні і популяризації культурного надбання кожної нації і людства взагалі. Конференція відіграє значну роль у розвитку музеєзнавства на сучасному етапі. Учасники заходу обговорюватимуть актуальні питання і проблеми діяльності музеїв на сучасному етапі, а також демонструватимуть свої творчі здобутки. Організаторів та учасників заходу об’єднує спільне бажання пошуку підходів до теоретичних та практичних проблем, пов’язаних з питанням вивчення, реставрації та збереження для майбутніх поколінь безцінних скарбів культурної спадщини людства.
Засідання проводяться за 7 – ма секціями :
Секція І. Історико-філософський аспект вивчення музейних зібрань.
Секція IІ. Мистецтвознавчі аспекти вивчення музейних зібрань.
Секція ІІІ. Пам’яткоохоронна діяльність та реставрація музейних зібрань.
Секція ІУ. Пам’ятки археології в музейних зібраннях.
Секція У. Музейна справа.
Секція VI. Музейна педагогіка.
Секція VIІ. Круглий стіл „Сучасний стан та перспективи розвитку музейної справи” за участю директорів музеїв та заповідників Києва та України”.
У рамках конференції відбудуться :
Презентація веб-сайту Національного Києво-Печерського історико — культурного заповідника” та СД “Віртуальний гід-тур по Національному Києво — Печерському історико — культурному заповіднику” — 7.12.06 р., о 13-45, корпус № 1.
Презентація наукових видань Національного Києво-Печерського історико — культурного заповідника — 8.12.06 р., о 13-45, корпус № 1:
Марченко О.І. “Матеріали до бібліографії Києво — Печерської Лаври” , К., 2006 р.
Жиленко І. В. “Святиня”, К., 2005 р.
Під час роботи конференції працює книжкова тематична виставка з фондів Державної історичної бібліотеки України.
Початок роботи конференції “Доля музейних зібрань. Від Церковно-археологічного музею до Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника” 7 грудня 2005 року о 10-00.
На пленарному засіданні відбудеться презентація монографії доктора історичних наук, старшого наукового співробітника Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника Сергія Івановича Білоконя “Музей України. Збірка П. Потоцького ”, К., 2006 р.
( корпус № 25 — лекторій Національного Києво – Печерського історико-культурного заповідника).
Початок роботи Круглого столу „Сучасний стан та перспективи розвитку музейної справи” – 8 грудня 2006 року о 14-00 ( корпус № 1)
Попередня акредитація представників ЗМІ не потрібна.
Наша адреса: м. Київ, вул. Січневого повстання. 21, Національний Києво-Печерський історико-культурний заповідник.
Прес – служба заповідника, т. 254 – 54 – 27