Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

06.12.2006. ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. Єпархією триває хресний хід зі святими іконами та мощами великомученика і цілителя Пантелеімона, преподобних отців Києво-Печерських, святителя Луки Войно-Ясинецького

За благословенням архієпископа Хмельницького і Шепетівського Антонія, по єпархії триває хресний хід зі святими іконами та мощами великомученика і цілителя Пантелеімона, преподобних отців Києво-Печерських, святителя Луки Войно-Ясинецького, який розпочався 23 серпня 2006 року. Зараз хресний хід відвідує храми Славутського і Ізяславського округів.
Парафіяни, які у силу похилого віку і великої відстані від обласного центру, не можуть поклонитися святим мощам і особливо чтимим у народі образам Подільської землі, моляться перед ними на своїх рідних парафіях, що сприяє відродженню духовності людей, зміцненню віри, укріпленню народного благочестя.
У єпархіальне управління надходить велика кількість телефонних дзвінків з подяками від народу і священнослужителів з місць, де вже пройшов хресний хід.
На Різдво Христове хресний хід повернеться до Хмельницького, мощі і ікони будуть встановленні на свої звичайні місця у Свято-Покровський кафедральний собор, де й залишаться для молитовного поклоніння.
Прес-служба Хмельницької єпархії