Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

06.12.2006. ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. У селищі Антонінах – своя церковна газета

Черговий номер видання Свято-Параскевіївської общини Української Православної Церкви смт. Антоніни «Благодатний дзвін» присвячено престольному святу селища. Тут вміщено матеріали з історії парафії, яка бере свої витоки в далекому 1797 році і по праву вважається однією з найстаріших у Красилівському районі. Базуються вони на дослідженнях відомого історика Теодоровича «Историко-статистическое описание церков и приходов» та спогадах старожилів, об’єднаних під заголовком «Моє село – моя історія жива…» Неабияку увагу читачів привертає стаття «Життя та страждання святої великомучениці Параскеви».
Варто зауважити, що це вже п’ятий номер «Благодатного дзвону», який виходить щомісячно на восьми сторінках формату А-4 і друкується в КМП «Красилівська районна друкарня» накладом у тисячу примірників. Ідея заснування церковного часопису належить настоятелю антонінського православного храму отцю Сергію Мординському: «Рік тому в нашому селищі знову залунали церковні дзвони і покликали християн до молитви. Через те, що храм протягом десятиліть не діяв, багато людей відвернулися від православної віри. Тому й виникла ідея випускати газету, яка буде вчити основ православної віри. Надалі плануємо друкувати матеріали біблійної тематики, про життя і таїнство церкви тощо».
Редагує видання священик Сергій Мординський, ілюстрований матеріал виготовляє відома красилівська художниця Олена Шіхова.
До речі, крім «Благодатного дзвону» в Хмельницькій єпархії виходить лише дві аналогічні газети – в Славуті та Летичівському районі – засновниками яких є місцеві церковні общини. У Кузьмині Красилівського району випускається настінний православний вісник, який у недалекому майбутньому теж планують перетворити на газету.
RIA.UA