Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

16.10.2006. ЛЬВІВ. Пограбовано Вірменську церкву

Уночі 13 жовтня невідомі пограбували Вірменську церкву у Львові.
Зловмисники виламали двері та вікно, через які винесли устаткування та інструменти, необхідні для реставрації.
– Це звичайне хуліганство, – прокоментував “Газеті” Вардкес Арзуманян, прихожанин церкви, депутат Львівської міської ради. – Сам факт, що капличку біля Вірменської церкви пограбували, є свідченням бездіяльності міліції. Міліція не може вберегти мешканців від хуліганів, різних крадіжок. Тепер, як бачите, перейшли на храми.
За попереднім підрахунками, завдано шкоди приблизно на 500 дол. США. За словами пана Вардкеса, викрали інструменти робітників, які реставрують церкву. Проте, схоже, шукали щось цінне, тому що виламали двері до дзвіниці. “Ми постійно звертаємося до правоохоронців, щоб забезпечили охорону приміщення. На те нам відповідають, що в них недостатньо працівників, відповідно, церкву охороняємо власними силами”, – розповів настоятель Вірменського храму у Львові о. Тадеос Геворгян.
Священик також схильний звинувачувати у прикрому випадку львівську міліцію. Він наголошує, що Вірменська церква – найдавніша у Львові. Його дивує, що досі, попри неодноразові звернення, правоохоронні органи не призначили постійного патрулювання. “Адже сама держава повинна захищати пам’ятки архітектури. Чому ж тоді ця пам’ятка архітектури не захищена?” – дивується настоятель.
“Львівська газета”