Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

28.09.2006. БРЮССЕЛЬ. Відбулася третя зустріч представників Церков – членів Конференції європейських Церков з церковно- суспільних відносин

У цьогорічній зустрічі взяли участь 55 представників найбільших європейських Церков та офіційних європейських інституцій. За благословенням Блаженнійшого Митрополита Володимира Українську Православну Церкву на цій зустрічі представляв протоієрей Олександр Білокур – офіційний представник УПЦ при міжнародних організаціях. Головними темами нинішньої зустрічі були співпраця Церкви та суспільства і свободи та права людини в країнах Європи. У першій частині роботи форуму були заслухані звіти представників від кожної країни про стан церковно-суспільних відносин. Представник Української Православної Церкви протоієрей Олександр Білокур підняв питання про проблеми з наданням Церкві в Україні статусу юридичної особи, реституцією майна і зняттям численних перепон у соціальному служінні Церкви. Мова йшла і про порушення у нашій країні права людини на релігійну освіту, про те, що двері школи перед церквою ще зачинені. Всі ці питання були включені в резолюцію Конференції, яка стане робочим документом в Європейській комісії, Європарламенті та Раді Європи. Представники цих інституцій, зокрема, депутат Європарламенту Кінга Гал, представник підрозділу Єврокомісії з фундаментальних прав Арістотеліс Гавриліадіс, директор європейського офісу міжнародної організації „Міжнародна амністія” Дік Остін брали активну участь в роботі зібрання і виявляли зацікавленість питаннями стану релігійних свобод в Україні.
Дискусія, що відбулася потому, показала, що питання свободи і моралі, особистості і суспільства, участі релігійних установ у громадському житті, однаково важливі для християн як на Сході, так і на Заході.