Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

11.09.2006. КИЇВ. Відбулася нарада партнерів з реалізації проектів боротьби з ВІЛ/СНІД в Україні

У нараді брали участь українські урядовці, представники міжнародних організацій (Євросоюзу, ООН, Глобального Фонду та Світового Банку), священнослужителі Української Православної Церкви.
Метою наради було дослідження впливу заходів, спрямованих на боротьбу з ВІЛ/СНІД в Україні, які проводяться за підтримки Агентства США по міжнародному розвитку (USAID).
Учасники наради відзначили вагомий внесок Української Православної Церкви в діяльність, спрямовану на протидію епідемії. Зокрема, церковний ресурсний центр, що діє на базі міжцерковного всеукраїнського благодійного фонду «Віра. Надія. Любов», засновником якого був Синодальний відділ благодійності та соціального служіння УПЦ, реалізує проекти, спрямовані на зменшення стигматизації та дискримінації ВІЛ-інфікованих та підтримує церковні організації, що забезпечують догляд та підтримку хворих.
«Сподіваюсь, що плідна співпраця церковних, державних та суспільних організацій й надалі приноситиме вагомі результати»- зазначив один з учасників наради, представник УПЦ диякон Іоанн Діденко.