Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

05.09.2006. ОДЕСА. Вчена рада Одеської національної юридичної академії удостоїла Блаженнішого Митрополита Володимира почесного звання доктор «HONORIS CAUSA»

У неділю, 3 вересня, в актовому залі Одеської національної юридичної академії відбулася прес-конференція — Предстоятель Української Православної Церкви відповів на запитання журналістів. Він, зокрема, сказав, що любить Одесу і при найменшій нагоді приїздить в улюблене місто, з яким у нього пов’язано дуже багато спогадів. «Я знаю, що одесити по-справжньому вміють молитись і трудитись», — підкреслив Митрополит Володимир.
Потім у залі засідань вченої ради академії її ректор Сергій Ківалов повідомив, що 2 вересня було ухвалене рішення за значний внесок у підвищення духовності молоді присвоїти почесне звання доктор «HONORIS CAUSA» Блаженнішому Митрополиту Володимиру. Сергій Васильович вручив Владиці диплом і мантію почесного доктора Одеської національної юридичної академії.
У своїй промові Предстоятель подякував ректору і членам вченої ради академії за високу оцінку його праці й нагадав присутнім, що слово «освіта» походить від слова «світло», вказуючи на те світло істини, який дає нам Бог. «Тому всім нам треба не тільки вивчати науки, але й удосконалюватися в пізнанні законів, даних Богом, жити за Божими заповідями, — сказав Предстоятель Української Православної Церкви. — І це особливо важливо для майбутніх юристів, частина з яких стане суддями. Саме від них часто залежить доля людини. Не забувайте про те, що ви відповідальні за все перед Богом, який є Головним та Істинним Суддею над всіма».
Сайт «Українська Православна Церква»