Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

05.09.2006. КИЇВ. Відбулося семінарське засідання із запровадження шкільного курсу «Християнська етика в українській культурі”

Семінар пройшов у приміщенні Київського міського педагогічного університету імені Бориса Грінченка. Серед виступаючих були організатори і керівники проекту курсу «Християнська етика в українській культурі»: від університету – К. Бєлкіна, заступник ректора з наукової роботи; ігумен Лонгин (Чернуха) — керівник інформаційно-видавничого відділу Києво-Печерської Лаври, один з редакторів підручника «Дорога добра»; викладачі предмету «Етика: духовні засади» Українського колежу ім. В. Сухомлинського, представники шкіл міста та Всеукраїнського Православного педагогічного товариства. Присутні на семінарі – а це близько 120 педагогів з різних шкіл Києва – прослухали виступ отця Лонгіна про загальні підходи до викладання курсу.
Від Синодального відділу релігійної освіти, катехизації та місіонерства УПЦ до присутніх з пропозицією про методичну допомогу звернулась секретар відділу І. Ковальчук. Відділ має узагальнений досвід викладання християнських навчальних курсів з різних регіонів України. Саме для надання допомоги і для придбання різних посібників, розробок виховних заходів, різноманітних дитячих періодичних видань доповідач запросила звертатися на офісу Синодального відділу релігійної освіти, катехизації та місіонерства УПЦ за телефоном-факсом (044) 255-12-34, 280-48-59 (Ковальчук Ірина Петрівна, секретар).