Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

29.05.2006. ЛУЦЬК. Паломники з Волині відвідали монастирі Західної України

З 15 по 18 травня з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира тривала паломницька подорож Волинян по монастирях Західної України. Паломництво очолював митрополит Луцький і Волинський Ніфонт. Підчас цієї поїздки паломники відвідали п’ять західних єпархій Української Православної Церкви. Першою зупинкою прочан була Свято-Георгіївська церква стародавнього м. Львова, де їх зустрів керівник Вищих Богословських курсів протоієрей Миколай Баранов. Після урочистого молебна батюшка розповів історію побудови церкви та сучасний стан Православ’я на Львівщині.
Наступним пунктом подорожі була Мукачівська єпархія, де прочани відвідали Свято-Кирило-Мефодіївський жіночий монастир у м. Свалява. У цій жиночій обителі паломники молилися на всенічному бдінні. Окрім місцевих та волинських священиків, у богослужінні також узяв участь проректор з духовно-виховної роботи Ужгородської Української Богословської Академії імені свв. Кирила і Мефодія архімандрит Василій (Садварій). Другою обителлю Закарпаття був Свято-Миколаївський Мукачівський жіночий монастир. У цій обителі була звершена Божественна літургія, яку очолили митрополит Луцький і Волинський Ніфонт та єпископ Мукачівський і Ужгородський Агапіт.
Під час подальшої подорожі прочани відвідали багато різних монастирів.
На завершення паломництва волиняни відвідали Спасо-Преображенський молитовний будинок в м. Івано-Франківськ, та помолилися на молебні, який очолили владика Ніфонт та архієпископ Івано-Франківський і Коломийський Миколай. Вітаючи прочан, владика Миколай відмітив надзвичайну важливість паломницьких поїздок, які дають змогу відчути єдність віри та підтримати один одного. Після молебна владика Миколай благословив кожному паломнику молитвослов. Пізно ввечері того ж дня волиняни прибули до м. Тернопіль, де на них чекав архієпископ Тернопільський і Кременецький Сергій. У нижньому храмі кафедрального собору на честь свв. мчч. Віри, Надії, Любові та Софії владика Сергій розповів історію побудови та облаштування собору і після спільної молитви благословив кожному іконку Воскресіння Христового.
Прес-служба Волинської єпархії