Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

29.05.2006. ЛУЦЬК. Освячено місце під новий храм Свято-Троїцького жіночого монастиря

Чин освячення храм в честь Святителя Василія Великого звершив митрополит Луцький і Волинський Ніфонт. Владика звернувся до вірян з проповіддю, в якій зокрема відзначив: «На цьму місці буде жіночий монастир, який вже сьогодні приймає перших паломників. Сьогодні тут вершиться історія Волинського краю. Так колись започатковувався Зимненський монастир, і Свято-Успенська Почаївська Лавра і багато інших обителей. Монастирі це джерела духовності і сьогодні тут почав бити слабенький струмочок, але віримо, що згодом він перетвориться на повноводну річку Божої благодаті, до якої буде припадати кожен спраглий».
Згодом на території монастиря планується звести великий Свято-Троїцький собор, а поки що лише реставруються старі військові казарми. Владика Ніфонт відмітив приязне ставлення мешканців навколишніх сил, їх жертовність та щиру допомогу новоствореній обителі. Також він запевнив всіх присутніх, що буде докладено максимум зусилль для того, щоб вже на початку осені цього року церква святителя Василія Великого була облаштована та готова до звершення богослужіння.
Свято-Троїцький жіночий монастир знаходиться в лісі біля села Старосілля Маневицького р-ну, на території колишнього військового містечка. Після розформування військової частини, територія містечка та споруди підпали мародерській навалі і дісталися сестрам новоутвореної обителі у жалюгідному стані. Проте своєю кропіткою працею та за підтримки добрих людей, монахині сподіваються незабаром перетворити це занедбане місце на духовний оазис. Зараз сестрам допомогають учні Волинської Духовної Семінарії, які проходять тут літню практику, а батько одного з семінаристів, який є священником і служить на Закарпатті, пожертвував новоствореній обителі десять вуликів із бджолами. За основу проекту церкви було використано вже існуючу споруду. Її перетворення на храм відбудеться шляхом добудови алтарної апсиди та куполу.
Прес-служба Волинської єпархії