Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

23.03.2006. ХУСТ. У єпархії перебуває ікона “Спас Кровоточивий”

З 21 березня по 2 квітня 2006 року в Хустській єпархії перебуватиме ікона “Спас Кровоточивий”, що з села Державіно Оренбургської області.
21 березня архієпископ Хустський і Виноградівський Іоанн разом з духовенством єпархії та великою кількістю віруючих в селі Ясіня Рахівського району зустрічали ікону “Спас Кровоточивий” , після чого вона була покладена для поклоніня в Свято-Покровський храм. В цей день ікона також відвідала Свято-Духівський храм Рахова та була перевезена до храму “Всіх скорбящих Радість” у Хусті, де вже пізно ввечері велика кількість православних з запаленими свічками та святковий передзвін зустріли святий образ.
23 березня владика Іоанн з іконою відвідав тяжко хворих в Хустській районній лікарні, де обійшов зі святим образом усі палати.
Щодня ікона буде відвідувати храми та обителі Хустської єпархії, після чого ввечері буде повертатися в єпархіальний храм. 25 березня ікона буде перевезена до Кириловсько-Мефодіївського кафедрального собору. В хрестопоклонну неділю пройде хресний хід зі святою іконою по місту Хуст.