Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

22.03.2006. ЛУЦЬК. У Свято-Пантелеімонівському храмі солдати строкової служби прийняли Святе Хрещення

Вже кілька років викладач Волинської Духовної Семінарії свящ. Сергій Ющик з допомогою учнів ВДС проводить духовні бесіди для солдат, які проходять навчання у Волинській військовій школі кухарів. Під час цих зустрічей юнаки не лише знайомляться зі Святим Писанням, але й обговорюють з батюшкою різноманітні моральні проблеми. Для багатьох з військовослужбовців, які прибувають до Луцька з усіх куточків України, це перша зустріч зі священиком.
Серед особового складу майже кожного призову є і не хрещені. Але після того, як для них відкривається глибокий світ віри Христової, багато хто з них просить о. Сергія про те, щоб він звершив над ними Таїнство Хрещення.
Так було і цього разу. Перед Божественною Літургією о. Сергій хрестив двох рідних братів Антонія та Романа. Слід відзначити, що Таїнство було звершене в присутності всієї роти, отже, приймаючи Святе Хрещення в присутності своїх вояків-побратимів, хлопці стали православними християнами по стародавній християнській традиції, яка, як ми знаємо з історії, передбачає, що під час звершення Таїнства Хрещення мають бути присутні всі члени місцевої церкви, які молилися і раділи за новохрещених. Після цього всі причащалися Тіла і Крові Господніх. Особливо треба наголосити, що звершенню хрещення солдатів передував тривалий період катехізації. А напередодні ввечері всі військовослужбовці роти посповідалися. Усього ж в цей день причастилися більше 50 захисників Вітчизни.
«Дзвони Волині»