Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

23.11.2005. КИЇВ. З ювілеєм Блаженнішого Митрополита Володимира привітали колективи ВАТ «Київхліб» та науковці Української академії аграрних наук

З нагоди 70-річчя від Дня народження Предстоятеля Української Православної Церкви, Блаженнішого Митрополита Володимира привітали плодами своєї праці колективи ВАТ «Київхліб» та науковці Української академії аграрних наук. Вітальне слово виголосив директор Інституту землеробства УААН, академік Віктор Сайко. Він, зокрема, сказав: “Ваше Блаженство! Прийміть найщиріші привітання і поздоровлення з нагоди Вашого 70-річчя! Своїм самовідданим Божім служінням в епіцентрі православної християнської віри — Києво-Печерській Лаврі, Ви освячуєте душі, запалюєте серця, просвітлюєте розум! Ваш життєвий досвід, щедро примножений Вірою, Надією і Любов’ю, є нескінченним світочем і джерелом добра для людей, для Церкви, для України. Милістю Божою Ви надихаєте і наставляєте кожного на шлях спасіння і ведете паству до вічної благодаті. Людське життя, як незрівнянний, неперевершений дар Всевишнього, Ви підносите до найвищих духовних висот Царства Божого. Земний уклін Вам, повага й честь!”
Слід зазначити, що до ювілею Блаженнішого Митрополита Володимира на хлібокомбінаті №1 виготовлено вітальний коровай, а працівники булочно-кондитерського комбінату розробити та запровадили у виробництво новий вид хліба під однойменною назвою «Володимирський».
Художник Юрій Пацан написав портрет Блаженнішого Митрополита Володимира. Серед ювілейних заходів у співучасті з виставковою компанією «Експотек» (Генеральний директор Андрій Манжос) в приміщенні Українського фонду культури проходитиме фото експонування журналістського проекту Миколи Хрієнка – «Українці за Уралом». З наступного року в новостворених монастирях Української Православної Церкви буде організована посадка фруктових садів та надана допомога в організації господарської діяльності.