Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

02.09.2005. ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. Священнослужителі єпархії взяли участь в урочистостях, присвячених початку навчального року

У День знань, за благословенням архієпископа Антонія, священнослужителі обласного центру, а також районів і сіл єпархії взяли участь в урочистостях, присвячених початку навчального року. Зокрема, у Хмельницькому інституті МАУП ім. Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського і всієї України, благословив і привітав викладачів, батьків і студентів протоієрей Михайло Ільницький. Окропивши усіх присутніх свяченою водою, прот. Михайло від імені архієпископа Антонія привітав усіх з початком навчального року та закликав на присутніх Боже благословення.
Спільно з представниками Запорізького козацтва протоієрей Сергій Причишин привітав з початком навчального року вчителів та вихованців Хмельницької школи-інтернату санаторно-курортного типу для ослаблених дітей № 2. Усім присутнім школярам були роздані подарунки..
На запрошення народного депутата України В. Олуйка в урочистостях, які проходили з нагоди Дня знань у Хмельницькому університеті управління та права, взяв участь секретар єпархії протоієрей Олександр Дацюк, який, звертаючись до присутніх, зокрема, сказав: “Від імені Високопреосвященійшого Антонія, архієпископа Хмельницького і Шепетівського, вітаю Вас з початком навчального року! Пам’ятайте, труднощі не минуться самі собою, без нашої спільної активної праці, тож кожному з нас потрібно докладати більше енергії та волі, чесності й справедливості, щоб жити стало краще, а Церква завжди молиться за здійснення усіх благих починань, спрямованих на полегшення життя нашого українського народу і держави!” По закінченні мітингу усі студенти, батьки та професорсько-викладацький склад були окроплені свяченою водою.