Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

Конференция «Проблемы ВИЧ/СПИД — православное служение»

Конференция «Проблемы ВИЧ/СПИД — православное служение»

29.11.2004. КИЇВ. Відбулась конференція “Проблеми ВІЧ/СНІД — православне служіння”

У стінах Києво-Печерської Лаври за благословенням Блаженнішого Митрополита Володимира Синодальний відділ по благодійності та соціальному служінню УПЦ був проведений семінар “Церква проти СНІДу”. У заході прийняли участь столичні клірики та студенти Київських духовних шкіл, представники Міністерства охорони здоров’я, керівники громадських і благодійних організацій.
Засідання відкрив Голова Синодального відділу протодиякон Сергій Косовський, який розповів про благодійну роботу нашої Церкви з ВІЧ-інфікованими та хворими на СНІД. Від імені Міністра охорони здоров’я Валентини Довженко Валерій Танцюра передав присутнім привітання і підкреслив значення співробітництва Міністерства і Церкви у вкрай необхідній справі. Диякон Іоанн Діденко – співробітник відділу презентував учасникам концепцію Української Православної Церкви в боротьбі з розповсюдженням ВІЧ/СНІДу і роботі з людьми, що живуть з ВІЧ/СНІДом.
Затим до слова були запрошені Тетяна Олександрина (МОЗ України), Лариса Бочкова (Український Центр боротьби зі СНІДом, Лідія Андрущак (ЮНЕЙДС), Віктор Лях, Володимир Жовтяк, В’ячеслав Кушаков, Вина Лакхумалани (Британська Рада), інші провідні діячі українських та міжнародних фондів по боротьбі з хворобою.
Провідною темою, піднятою у доповідях стало питання необхідності співробітництва громадських і церковних організацій з Православною Церквою, котра всіма сприймається як довговічний і надійний партнер у подоланні епідемії. Представники Міністерства та суспільних фондів підкреслили важливість Церкви як стратегічного партнера, єдиного, хто володіє духовним мандатом й здатного, виховати духовний капітал нації – насадити серед населення християнську мораль та чисте відношення до шлюбних відносин.
Духовенство і представники благодійних фондів задекларували перспективність майбутнього співслужіння на благо людини, окреслили спільні шляхи співробітництва.