Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

29.07.2004. ЧЕРНІГІВ. Вийшов черговий номер газети “Троїцький вісник”

27 липня побачив світ свіжий номер газети “Троїцький вісник”, засновником и видавцем якої є Чернігівське єпархіальне управління УПЦ. Газета виходить з благословення правлячого архієрея Амвросія, єпископа Чернігівського та Ніжинського.
Головна тема липневого номера — чим небезпечна допомога екстрасенсів і так званих “цілителів”. Думками з цього приводу з читачами газети поділилися настоятель чернігівського храму на честь Різдва Христового о. Анатолій (Товстогон) та психолог Центру медико-соціальної реабілітації дітей-інвалідів “Відродження”, депутат міської ради Віктор Мозговий. “Звернення до екстрасенсів — це злочин перед Богом і власною душею,” — переконаний о. Анатолій. А Віктор Мозговий вважає, що популярність лже-цілителів у наш час зростає, тому що православній церкві бракує грамотних священиків, а особливо таких, які мають практичні навички в сфері психології.
У рубриці “Святі Чернігівської землі” розміщений матеріал про преподобного Антонія Печерського, який народився у містечку Любеч на Чернігівщині. Преподобного часто називають “батьком печерного чернецтва”. Загадки Антонієвих печер у Чернігові розкривають сьогодні археологи. Остання з їхніх знахідок — залишки друкарні кінця XVII- початку XVIII століть.
Рубрика “Церква і молодь” розповідає про відпочинок дитячого хору чернігівського храму Різдва Христового в лісі та місіонерську акцію “Сповідь однолітку”, проведену в Києві.
“Троїцький вісник” містить також новини про події церковного життя, зокрема розповідь про участь Митрополита Володимира та єпископа Амвросія у святкуванні на честь 250-річчя з дня народження преподобного Серафіма Саровського, що відбулися в Курську. Газета повідомляє також новини єпархіального життя.