Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

27.07.2004. КИЇВ. Віктор Бондаренко: “На виставці відвідувач відчує тепло душі Блаженнішого, його велич як керівника та священноначальника”

Серед високих відвідувачів виставки присвяченої Блаженнішому Митрополитові Володимирові був присутнім Голова Державного комітету у справах релігій Віктор Бондаренко. У своєму вітальному слові високий державний чиновник відзначив роль подібних виставок у справі відродження духовності в нашому народі.
Поділившись враженнями з прес-службою УПЦ пан Віктор зазначив: “Головна особливість виставки – речі, які є для Митрополита вжитковими у церковно-богослужбовому і приватному житті. Я гадаю, що це найяскравіша перлина цього зібрання, оскільки в такий спосіб вдається переступити через офіціоз й показати справжню особистість. Я щойно у словах поздоровлення сказав Блаженнішому, що від старшої особи чи то в громадській чи то в політичній організації залежить її обличчя. Лідер – це концентрований взірець.
В даному випадку для Української Православної Церкви концентрованим взірцем являється Блаженніший. Це надзвичайно глибокий дослідник церковної історії, глибоко духовна особа, людина, що несе у собі історичну пам’ять багатьох поколінь, і історичну пам’ять віри нашого народу.
Сьогодні, у обставинах, коли йде відродження духовності й церковного життя це надзвичайно важливо. Адже за останні десятиліття безбожної пропаганди нами було багато втрачено. Гадаю, що завдяки цій виставці відвідувач відчує тепло душі Блаженнішого, його велич як керівника та священоначальника. Він чіткіше побачить ті риси, які не можуть не приваблювати. Я думаю, що серед зібраних тут немає жодного, хто б не підтвердив мої слова”.