Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

26.07.2004. СУМИ. Ікона Серафима Саровського відвідала Ромни

23 липня почалась подорож ікони преподобного Серафима Саровського по Сумській єпархії. Напередодні ікона була піднесена в подарунок єпископу Сумському і Охтирському Іову митрополитом Курським і Рильським Ювеналієм під час святкувань в Курську 250-ліття з дня народження святого.
В Свято-Василівському храмі м. Ромни, куди була привезена ікона, духовенством Роменського благочиння був звершений молебень. Кожному священнослужителю була вручена іконка преподобного Серафима, освячена на його мощах.
Значне шанування пам’яті святого в Ромнах підтверджується наявністю в одному з сіл района громади віруючих на його честь. Зараз, на жаль, ці віруючі змушені молитись в звичайній сільській хаті с. Перехрестівка, в зв’язку з тим що розкольники відібрали храм, що будується, за допомогою сільського керівництва.
Крім того, Ромни – батьківщина архиєпископа Андрія (Римаренко), відомого і глибокого шанувальника преподобного Серафима. Перебуваючи в еміграції в Сполучених Штатах, з Божою допомогою він заснував жіночий монастир з назвою „Нове Дівєєво” на спогад про монастир преподобного.