Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

19.07.2004. ІВАНО-ФРАНКІВСЬК. Предстоятель УПЦ освятив місце під Свято-Миколаївський храм міста Калуша

Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир у супроводі намісника Києво-Печерської Лаври архієпископа Павла, губернатора Київської області Анатолія Засухи та інших посадових осіб, з одноденним візитом відвідав Івано-Франківську єпархію.
Головним завданням Предстоятеля УПЦ стало ознайомлення з релігійною ситуацією у регіоні.
З аеропорту Івано-Франківська Блаженішого Владику супроводжували архієпископ Івано-Франківський і Коломийський Миколай, губернатор Івано-Франківської області Микола Вишиванюк, голова Івано-Франківської облради Василь Брус, мер обласного центру Зиновій Шкутяк, інші представники місцевої держадміністрації.
В місті Калуш, у співслужінні архієреїв та православного духовенства Митрополит Володимир освятив місце та заклав наріжний камінь у підмурок майбутнього Свято-Миколаївського храму, що буде зведений при сприянні гендиректора ЗАТ “ЛУКОВ” пана Сергія Чмихалова – активного прихожанина Калушської парафії.
Після чину освячення Блаженніший Владика звернувся до віруючих зі словом проповіді, де подякував їм за терпеливість та смирення, що не дають змоги провокувати міжконфесійні конфлікти, й на згадку подарував ікону святителя Миколая, що прикрашатиме майбутню святиню. Настоятель, благодійники та меценати удостоєні високих церковних нагород.
Візит Предстоятеля Української Православної Церкви до найменшої єпархії (налічує у собі близько тридцяти парафій) вселяє надію на ліквідацію напруженої релігійної ситуації в регіоні й подальше відродження та нормальне функціонування парафій канонічної церкви на Івано-Франківщині.