Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

16.07.2004. ЛЬВІВ. Греко-католики села Верчани намагаються витиснути православну громаду з храму

Про ситуацію, яка склалася у Верчанах, розповів настоятель місцевої православної громади протоієрей Петро Самоїл у рапорті правлячому архієрею архиєпископу Львівському і Галицькому Августину. В ньому, зокрема, говориться: » Доводжу до Вашого відома, що 11 липня у храмі св. Михаїла с. Верчани Стрийського благочиння зірвано богослужіння не з нашої вини.
Храм — пам’ятка архітектури переданий у почергове користування і при дозволі Управління містобудування і архітектури №16 — 6/1 — 394 греко-католицька громада не дозволяє робити ремонт, хоч будують собі новий храм.
В неділю, 11 липня, громада УГКЦ замінила замок в дверях храму, чоловіки з громади УГКЦ стояли під дверима храму і не допускали нас на богослужіння, бо вважають, що ми „ворожа церква» і мови не може бути про користування нами „їхнього» храму. Громада УГКЦ замість свого богослужіння зробила мітинг, на якому вирішили гнати православного священика з села, і на жодні домовленості не йти. Також вирішили 12 липня нас не допустити до богослужіння, а провести знову мітинг підсилений громадами УГКЦ сусідніх сіл і молоддю м. Стрия.
Вважаємо, що громада УГКЦ робить усе це для дестабілізації політичної ситуації перед виборчою кампанією, що шкодить, як нашим парафіянам, так і державі в цілому.
Просимо Вашого захисту і допомоги у даній ситуації».