Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

16.06.2004. СУМИ. Відбувся випуск в духовному училищі

В день пам’яті преподобного Агапіта Печерського та Іустина Філософа відбувся випуск в Сумському пастирсько-богословському духовному училищі. Дипломи отримали 14 випускників, серед яких 3 священнослужителі. Єпископ Сумський і Охтирський Іов, ректор Духовного училища наголосив в своїй проповіді, що підготовка пастирів – один з видів літургії, загальноцерковної справи (адже „літургія” перекладається з грецької як загальна справа). Випускників радо вітали представники Сумської обласної адміністрації, козацтва.
На офіційній частині випуску прозвучали кілька доповідей на біблійну тематику, що пояснюється урочистим святкуванням в Сумській єпархії 100-річчя перекладу повного тексту Біблії українською мовою, здійсненого Пантелеймоном Кулішем. В своєму виступі владика Іов наголосив, що Біблія – це один з видів ікон – саме словесна ікона, і для її розуміння важливо сердечне сприйняття духу Святого Письма. „Господи, відкрий очі мого серця” – як казав ще святий Іоан Златоуст.
В святковій частині прозвучав концерт студентів Училища та концертна програма випускника Училища Олександра Оснача, ,який одночасно навчається у Вищому училищі мистецтв.